IRATA niveau 3 gecertificeerd
Volgens de hoogste veiligheidseisen
10+ jaar Rope Access ervaring

Het project

Voor een grote bierbrouwer zijn wij gevraagd om de opslagtanks en coating te inspecteren en waar nodig te herstellen. In de opslagruimtes staan vele opslagtanks die gemaakt zijn van RVS en koolstof staal. Deze hoge druk vaten worden intensief gebruikt, waardoor onderhoud aan de constructie noodzakelijk is. Door de flexibiliteit van de Rope Access technieken kunnen meer opslagtanks in kortere tijd worden onderhouden, iets wat deze opdrachtgever ook in zijn voordeel laat werken.

Welke werkzaamheden zijn verricht?

In drie maanden tijd zijn alle opslagtanks onderworpen aan de constructiewerkzaamheden die op regelmatige basis moeten plaatsvinden. Om de opslagtanks volledig te onderhouden, zijn de volgende werkzaamheden verricht:

  • Specialistisch las onderzoek (NDO-inspectie)
  • Visuele inspectie van de tank en coating
  • Coating herstel werkzaamheden
  • Reparaties aan de tank
  • Las- en straal werkzaamheden

Meer weten over Constructie werkzaamheden? Lees direct wat wij doen en voor u kunnen betekenen. 

Waarom Rope Access?

De werklocatie bevond zich in een grote opslagplaats waar vele hoge druk vaten van RVS en koolstofstaal staan. Vroeger werden de constructie werkzaamheden en inspecties uitgevoerd met een steiger. Dit leverde veel bijkomende schade op en ongemakken op. Door de Rope Access techniek te gebruiken kunnen veel meer opslagtanks onderhouden worden in veel kortere tijd. Daarnaast levert de Rope Access een schade vrije manier van werken, waardoor veel kosten zijn bespaard voor de opdrachtgever.  Dit geval is een goed voorbeeld waarin het gebruik van Rope Access technieken zowel tijd als geld kan besparen.

Wilt u meer lezen over Rope Access? Kom alles te weten over deze techniek in onze blog Wat is Rope access?

 

Heeft u project specifieke vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen doen, neem dan direct contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Rope Access constructie werkzaamheden - High Work Solutions

 

Onze werkwijze: garantie voor kwaliteit

Iedere dienst die wij aanbieden is maatwerk, gespecificeerd op de behoeften van u als opdrachtgever. Om onze kwaliteit en veiligheidsstandaarden voor ieder project te garanderen hebben wij een zes-stappen plan hoe wij te werk gaan. Lees direct hoe wij uw project aanpakken.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?