IRATA niveau 3 gecertificeerd
Volgens de hoogste veiligheidseisen
10+ jaar Rope Access ervaring

Eén werkwijze? Natuurlijk niet.

Bij High Work Solutions wordt altijd gekozen voor een persoonlijke, unieke en klantgerichte benadering. Dit betekent dat wij geen standaard Rope Access diensten verkopen, maar altijd onze werkzaamheden aanpassen aan uw wensen en de werkomgeving. Wij bieden voorbeeld Rope Access diensten aan, maar ook binnen deze diensten is de werkwijze anders voor ieder project. Hoe ziet onze werkwijze er in hoofdlijnen uit?

Stap 1: een werkplek inspectie (indien nodig)

Op het moment dat wij een aanvraag krijgen over een project, komen wij de werkplek inspecteren. Zoals de titel al suggereert, is dit alleen nodig wanneer de werkzaamheden of situatie niet goed in te schatten zijn. Op het moment dat een werkplek inspectie nodig is, komen wij zo spoedig mogelijk uw kant op om samen de opties door te spreken.

Stap 2: Plan van Aanpak

Wanneer wij de werkplek geïnspecteerd hebben of een goede inschatting kunnen maken, schrijven we een zogeheten work method statement. Hierin beschrijven wij hoe wij te werk gaan, welke limieten wij gebruiken en stellen wij veiligheidskaders op die passen binnen de Rope Access techniek. Hierbij kunt u denken aan onze handelingen wanneer iets misgaat, of juist niet misgaat. Van tevoren zorgen wij dat alle risico’s in kaart zijn gebracht en u weet hoe wij te werk gaan.

Stap 3: Offerte maken en bespreken

Nadat de opdracht goed bekeken is en het Plan van Aanpak perfect aansluit bij de werkzaamheden, sturen we u een offerte toe. In deze scherp geprijsde offerte vindt u alle informatie over het project. Wanneer u net zo enthousiast bent als wij, gaan we de voorbereidingen voor uw project starten.

Stap 4: Maken van een TRA (taak-risico analyse)

De Rope Access techniek wordt vaak gebruikt in moeilijk bereikbare locaties, waar voor zowel ons als de werkomgeving risico’s aan verbonden zijn. Naast onze jarenlange ervaring vertrouwen wij op een nauwkeurige voorbereiding. Hierbij maken we een taak-risico analyse. Daarin worden de uit te voeren taken uitgewerkt en de mogelijke risico’s af gekaderd. Het belangrijkste onderdeel hiervan is hoe wij ons gaan wapenen tegenover deze risico’s. Denk bijvoorbeeld aan scherpe voorwerpen of vallende onderdelen. Alleen een goede TRA houdt onze vakmannen, uw project en de gehele werkomgeving veilig.

Stap 5: een toolbox meeting

In de toolbox meeting bespreken alle betrokken partijen de gehele werkwijze door, zodat iedereen bewust is van zijn of haar taken en de mogelijke risico’s. Daarnaast bespreken we ook het reddingsplan. In iedere situatie hebben wij een plan klaarliggen om iemand terug te krijgen op de plek waar hij hoort te zijn. Met onze hoogste IRATA-certificering, jarenlange ervaring en professionele voorbereiding creëren wij voor iedereen een veilige werkomgeving waar uw project zo snel en efficiënt mogelijk kan worden voldaan.

Stap 6: De werkzaamheden

Door de uitgebreide stappen die wij al doorlopen hebben, kunnen wij altijd een veilige omgeving garanderen om in te werken. In de zesde stap moet het werk dan echt gebeuren. Op het door u gekozen moment staat ons team van vakmannen voorbereid klaar om de werkzaamheden te verrichten. Door ons grote netwerk kiezen wij voor iedere klus de juiste mannen, dus ook op uw project. Voor de afgesproken deadline is uw opdracht afgerond, waarbij kwaliteit, veiligheid en efficiëntie de leidraad is.

Stap 7: De oplevering

Sneller dan u dacht hebben wij de opdracht afgerond. Tijdens de oplevering bespreken we samen met de opdrachtgever de voldane taken en wat hij ervan vindt. Wij nemen graag de tijd om alles met u door te spreken, zodat iedereen tevreden is en het project positief wordt afgesloten. Voor ons is een tevreden klant even belangrijk als de veiligheid en kwaliteit waarmee wij werken.

 

Bent u enthousiast geworden over onze manier van werken? Zie dan hier wat we voor u kunnen betekenen of neem direct contact op door het contactformulier hier rechts in te vullen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?